Tel.: 01/8987-063, 01/8987-601

Gsm: 041/505-866

E-pošta: marino99@siol.net

 

 
 

O podjetju | Plačilni pogoji in naročilo | Dostava | Zasebnost |

 

 

BioRid - zaščita proti plesni

 

ZAŠČITA PROTI PLESNI

PLESEN JE STRUP

 

Kako nastaja plesen na zidovju?

V zraku so vedno prisotni trosi plesnobe. Da se lahko razmnožujejo, se mora razviti na mokrih površinah micelij/podgobje. Iz njega se zopet razvijejo trosi, ki predstavljajo pravi zdravstveni riziko, kadar nastopajo v velikem številu. Površinski kondenzat in s tem mokri zidovi nastanejo zato, ker je površinska temperatura zidu v razmerju do vlažnosti zraka prenizka. Zračna vlažnost se pokaže na mrzlih mestih v obliki vodih kapljic-podobno kot na steklenicah iz hladilnika. Z zboljšano toplotno izolacijo in z močnejšim kurjenjem, a tudi z znižanjem zračne vlažnosti (z zračenjem) je možno vplivati na tvorbo kondenzata ali ga morebiti celo preprečiti. Dolgoletne izkušnje pa so pokazale, da pod neugodnimi pogoji (n.pr. visoka gradbena vlaga, zatesnjena okna i. pd.) s samim zračenjem problema ne moremo rešiti. Hitro in učinkovito pomoč nam nudi BioRid prevleka. BioRid učinkuje neodvisno od tega ali je vzrok plesni v napačnem koriščenju prostorov s strani uporabnika ali pa v gradbeno-tehničnih pomanjkljivostih.

Kaj je BioRid?

BioRid je premazni sistem, ki ga odlikujejo številne mikropore. V nasprotju z običajnimi zaščitnimi premazi proti plesni je BioRid brez fungicidov, ker je samo struktura materiala odločilna, da na površini ne nastaja plesen. BioRid rešuje problem plesni preden le-ta nastaja. BioRid je brez pomislekov za človeka in živali in ga mnogo let uporabljajo v živilskih obratih.
BioRid sistem tvorijo 3 komponente:
● čiščenje – BioWash
● (grundiranje – BioSeal –
● samo pri dobri vpojnosti zidu)
● premaz – BioRid
S tekočino za čiščenje odstranimo obstoječi micelij in preprečimo nastajanje novih trosov. Grundiranje pa optimira dobro oprijemljivost premaza. BioRid premaz ohrani stensko površino suho in prepreči, da bi nastajala nova plesen.

Kako deluje BioRid premaz?

BioRid premaz ima ekstremno fino porozno strukturo, ki je v stanju, da tako rekoč bistveno poveča stensko površino. Z 1,5 mm debelim BioRid premazom nastane iz 1 m2 stene notranja površina z 20.000 m2!
To povečanje površine prepreči, da bi kondenzat mogel tvoriti zaprto vodno plast. In kjer ni vodne plasti – tudi ni plesni. Preko tega pa se molekularno razmeščena vlažnost iz BioRid strukture dosti laže posuši v prostorski zrak – potek izhlapevanja porabi manj energije. V prostoru, ki je v celoti premazan z BioRid zračenje torej dosti prej učinkuje.

Kje se uporablja BioRid?

BioRid se uporablja povsod tam, kjer se zaradi površinskega kondenzata plesen ze pojavlja in tudi tam, kjer se bojimo, da bo plesen nastopila. BioRid je treba uporabiti velikoploskovno-torej tudi preko prizadetih površin. Najboljši učinek BioRid-a dosežemo s premazom vseh sten in stropov prostora. Zračenje je tako bolj efektivno, sušenje poteka hitreje. Sten, v katerih se dviguje vlaga, pa tudi BioRid ne more izsušiti. BioRid prav tako ne more odpraviti gradbenih pomanjkljivosti kot takih (n.pr. toplotni most), pač pa njih posledice.

Kako nanašamo BioRid?

Večje površine naj bi z BioRid obdelal strokovnjak (pleskar). Profesionalcu so na voljo velike posode. Vsled enostavne obdelave z valjem iz umetnih lasi pa je manjše površine možno brez nadaljnjega premazati po do-it-yourself-načinu. Vsaki enoti (za 2,5 do 3 m2 – glej sliko) so priložena tudi točna navodila za obdelavo. BioRid premaz daje tudi optično privlačno površino – primerljivo grobovlaknati tapeti. Z običajnimi trgovskimi barvami pa je možno niansirati vsak želeni barvni odtenek. BioRid se seveda ne sme premazati z drugimi premazi in se tudi ne sme tapecirati. Po nanosu BioRid premaza je treba skrbeti za zadostno prezračitev prostora, ker se nastajanje vonja ne da preprečiti do popolne vezave vseh BioRid komponent.

Garancija - denar nazaj!

Ako bi ob pravilni uporabi BioRid-a in pravilnem kurjenju ter zračenju (glej navodila o uporabi in funkcijsko garancijo) ponovno nastopila plesen, je treba prizadeto mesto naknadno obdelati z BioWash, po potrebi pa tudi povečati debelino premaza. Ce bi se kljub tem ukrepom v teku enega leta spet pojavila plesen (plesni je več kot 100.000 vrst !) se Icopal GmbH obveze, da povrne vse materialne stroške za uporabljene BioRid - produkte. Terjatev preko te mere pa zal ne moremo priznati.

 

Copyright © 2004-2011 Marino d.o.o. Vse pravice pridržane